MOC POWODÓW
DO ODWIEDZIN!

KLASYCZNE POLSKIE DANIA ORAZ POTRAWY WYWODZĄCE SIĘ
Z KRAKOWSKIEJ I KRÓLEWSKIEJ TRADYCJI!

AKTUALNA OFERTA PROMOCYJNA

SER GOUDA

W KAŻDY PONIEDZIAŁEK:

SER GOUDA

Z szynką w garniturze panierowany z sosem tatarskim - 100/100 g/20 ml

Breaded Gouda cheese with tatar sauce

29 ,-

Közel Lezak light alk. 4,65% - 0,4 l

7,-

Közel Lezak light alk. 4,65% - 1,0 l

17,5,-

SZNYCEL OLBRZYM

W KAŻDY WTOREK:

SZNYCEL JAK W WIEDNIU

Sznycel jak w Wiedniu z ćwiartką cytryny - 250 g

Vienna style schnitzel served with quarter of lemon

26,-

PIERŚ Z KURCZAKA Z GRILLA

W KAŻDĄ ŚRODĘ:

PIERŚ Z KURCZAKA Z GRILLA

Pierś z kurczaka z grilla podana z delikatnym szpinakowym sosem

Grilled chicken breast with delicate spinach sauce

29,-

MACZANKA PO KRAKOWSKU

W KAŻDY CZWARTEK:

MACZANKA PO KRAKOWSKU - REGIONALNA SPECJALNOŚĆ

400 g/40 ml/150/150 g

Cracow style Maczanka - regional specialty

34,-

PSTRĄG Z PIECA

W KAŻDY PIĄTEK:

PSTRĄG Z PIECA

z masłem ziołowym - 1 szt. pstraga

Trout from the oven served with herb butter

51,-

DE VOLAILLE

W KAŻDĄ SOBOTĘ:

DE VOLAILLE

Soczysty kurczak z płynnym masłem i zielonym groszkiem - 200/100 g

DE VOLAILLE - juicy chicken with liquid butter and green peas

34,-

PEKLOWANA GOLONKA GOTOWANA

W KAŻDĄ NIEDZIELĘ:

PEKLOWANA GOLONKA

Peklowana golonka gotowana w rosole z świeżo tartym chrzanem - 300 g

Tender pork knuckle, boiled in bouillon and served with fresh horseradish

39,-

RESTAURACJA SUKIENNICE
ROZPOŚCIERA SIĘ Z NIEJ WIDOK NA RYNEK I ZABYTKOWĄ WIEŻĘ RATUSZOWĄ

KLASYCZNE POLSKIE DANIA ORAZ POTRAWY WYWODZĄCE SIĘ Z KRAKOWSKIEJ I KRÓLEWSKIEJ TRADYCJI!