Z szynką w garniturze panierowany z frytkami i sosem tatarskim - 100/100/200 g/20 ml
Breaded Gouda cheese with ham, french fries and tatar sauce
Piwo Kozel kufel 0,4 l (Lezak, Cerny)
Piwo Kozel kufel 1 l (Lezak, Cerny)
Sznycel jak w Wiedniu z ćwiartką cytryny z frytkami lub sałatką ziemniaczaną - 250/170 g
Vienna style schnitzel served with quarter of lemon, french fries or potato salad
Pierś z kurczaka z grilla podana z delikatnym szpinakowym sosem i smażonymi ziemniakami
Grilled chicken breast with delicate spinach sauce and farmer-style potatoes
400 g/40 ml/150/150 g
Cracow style Maczanka - regional specialty
z frytkami i sałatką - 1 szt. pstraga/200/150 g
Trout from the oven served with french fries and salad
Soczysty kurczak z płynnym masłem, puree ziemniaczanym i zielonym groszkiem - 200/100/100 g
DE VOLAILLE - juicy chicken with liquid butter, mashed potatoes and green peas
Peklowana golonka gotowana w rosole z kapustą bawarską, ziemniakami i świeżo tartym chrzanem - 550/50/150/150 g
Tender pork knuckle, boiled in bouillon and served with warm bavarian sauerkraut, potatoes and fresh horseradish
150 ml
Wine/Hot honey