MOC POWODÓW
DO ODWIEDZIN!

KLASYCZNE POLSKIE DANIA ORAZ POTRAWY WYWODZĄCE SIĘ
Z KRAKOWSKIEJ I KRÓLEWSKIEJ TRADYCJI!

AKTUALNA OFERTA PROMOCYJNA

SER GOUDA

W KAŻDY PONIEDZIAŁEK:

SER GOUDA

Z szynką w garniturze panierowany z frytkami i sosem tatarskim - 100/100/200 g/20 ml

Breaded Gouda cheese with ham, french fries and tatar sauce

26 ,-

Piwo Kozel kufel 0,4 l (Lezak, Cerny)

6,5,-

Piwo Kozel kufel 1 l (Lezak, Cerny)

16,-

SZNYCEL OLBRZYM

W KAŻDY WTOREK:

SZNYCEL OLBRZYM

Sznycel olbrzym wieprzowy z ćwiartką cytryny z frytkami lub sałatką ziemniaczaną - 250/150/150 g

Giant pork schnitzel served with lemon, french fries or potato salad

27,-

PIERŚ Z KURCZAKA Z GRILLA

W KAŻDĄ ŚRODĘ:

PIERŚ Z KURCZAKA Z GRILLA

Pierś z kurczaka z grilla podana z delikatnym szpinakowym sosem i smażonymi ziemniakami

Grilled chicken breast with delicate spinach sauce and farmer-style potatoes

31,-

MACZANKA PO KRAKOWSKU

W KAŻDY CZWARTEK:

MACZANKA PO KRAKOWSKU - REGIONALNA SPECJALNOŚĆ

400 g/40 ml/150/150 g

Cracow style Maczanka - regional specialty

26,-

PSTRĄG Z PIECA

W KAŻDY PIĄTEK:

PSTRĄG Z PIECA

z frytkami i sałatką - 1 szt. pstraga/200/150 g

Trout from the oven served with french fries and salad

49,-

DE VOLAILLE

W KAŻDĄ SOBOTĘ:

DE VOLAILLE

Soczysty kurczak z płynnym masłem, puree ziemniaczanym i zielonym groszkiem - 200/100/100 g

DE VOLAILLE - juicy chicken with liquid butter, mashed potatoes and green peas

34,-

PEKLOWANA GOLONKA GOTOWANA

W KAŻDĄ NIEDZIELĘ:

PEKLOWANA GOLONKA

Peklowana golonka gotowana w rosole z kapustą bawarską, ziemniakami i świeżo tartym chrzanem - 550/50/150/150 g

Tender pork knuckle, boiled in bouillon and served with warm bavarian sauerkraut, potatoes and fresh horseradish

47,-

GRZANE WINO LUB MIÓD

CODZIENNIE:

GRZANE WINO LUB MIÓD

150 ml

Wine/Hot honey

17,-

RESTAURACJA SUKIENNICE
ROZPOŚCIERA SIĘ Z NIEJ WIDOK NA RYNEK I ZABYTKOWĄ WIEŻĘ RATUSZOWĄ

KLASYCZNE POLSKIE DANIA ORAZ POTRAWY WYWODZĄCE SIĘ Z KRAKOWSKIEJ I KRÓLEWSKIEJ TRADYCJI!