Restauracja Sukiennice. Galician hospitality and cuisine.

 

Dordzy Goście!

Jeżeli są dzisiaj Państwa imieniny bądź urodziny
prosimy nas o tym poinformować.
Dziękujemy!

 

Na dobry początek

Zimne przekąski, zupy, sałaty

 

Dania główne i desery

Dania mięsne, ryby, sałatki

 

Dla spragnionych

Napoje, piwa, alkohole, koktajle Wina

 

Promocje

Kalendarz Promocyjny

 

Menu tematyczne

Menu dziecięce menu tematyczne 2

 

Menu grupowe

 

 

Życzymy miłego dnia

 

Wszystkie dania przygotowujemy wyłącznie na Państwa indywidualne zamówienie.

)* - dania mogą być przygotowane w wersji wegańskiej

Dania zawierają skłądiniki alergenne. O wykaz alergenów prosimy pytać obsługę.

Czas oczekiwania na dania gorące to około 25 minut.

Do obsługi powyżej 10 osób doliczamy serwis 10%.

Gramatury dań podane przed obróbką termiczną.

Ceny zawierają podatek VAT.

platnosci karty

Honorujemy karty MASTERCARD.

Kochani!
Bardzo czekamy na wasze recenzje.
Najciekawsze nagrodzimy!

Uwagi i sugestie prosimy składać na:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Życzymy smacznego!

 

 

Wybór Herbat - 240 ml

Kawa Martella:

Espresso - 30 ml

Americano - 100 ml

Double Espresso - 60 ml

Cappuccino - 100 ml

Caffe Latte - 200 ml

Irish Coffee - 200/40 ml
Kawa z Whiskey

Kawa palona specjalnie dla nas pod Rzymem, w malej palarni rodziny Martella z 120 letnią tradycją

 

Śniadania serwujemy: poniedziałek-piątek 8:00 - 13:00, sobota/niedziela 9:00 - 12:00.

 

BAJGLE KRAKOWSKIE

Obwarzanek z twarożkiem
Krakowski obwarzanek z twarożkiem i szczypiorkiem - 1 szt./80 g

 

Bajgiel z pastą jajeczną
Bajgiel z pastą jajeczną oraz szczypiorkiem - 1 szt./80 g

 

)* Bajgiel z burakiem
Bajgiel z burakiem gotowanym, serem dor blue, orzechami włoskimi, rukolą, świeżymi kiełkami, miętą i oliwą - 1 szt./100 g

 

Bajgiel z Nutellą
Bajgiel z Nutellą, ricottą, orzechami, bananem i rodzynkami - 1 szt./40 g

 

Bajgiel rostbeef
Bajgiel z rostbeefem pieczonym, sałatą lodową, pomidorami, cebulą, ogórkiem kiszonym, majonezem, świeżym tartym chrzanem oraz ostrą musztardą! - 1 szt./50 g

 

Bajgiel miesiąca
Zapytaj kelnera! - 1 szt./60 g

 

ŚNIADANIA

)* Sałatka warzywna
Ogórek, pomidor, marchewka - 50 g

 

Śniadanie Hejnalisty
Do wyboru: jajecznica/jajko sadzone lub pasta jajeczna i koszyk pieczywa - 3 szt.
Dodatki: bekon, szynka, pieczarki, pomidor, ser

 

Parówki cielęce po wiedeńsku
Z musztardą i chrzanem - 70 g

 

Lekki twarożek z pastą jajeczną
polski twarożek z oliwą z oliwek i szczypiorkiem
z pastą jajeczną oraz krakowskim bajglem z warzywami - 200/200 g

 

Naleśniki lajkonika
Z białym serem oraz owocami sezonowymi, podane z gęstą śmietaną oraz listkami mięty - 2 szt.

 

)* Szakszuka
Sos pomidorowo-paprykowy, jajka, kolendra - 200 ml

 

Zielona szakszuka
Szpinak, czosnek, śmietana, jajka, słony ser - 200 g

 

Śniadanie krakowskie
Dwa jaja po wiedeńsku podane z serem, szynką, sałatką oraz grzankami - 2 szt./3 g/3 g/3 g/2 szt.

 

)* Zielony Balonik
Koktajl energetyczny ze szpinakiem, ananasem, bananem, grejpfrutem oraz sokiem z cytryny - 300 ml

 

)* Bananowy Song
Mrożone smoothie bananowe - 250 ml

 

)* - dania mogą być przygotowane w wersji wegańskiej

 

Dobierz do swojego śniadania dowolny napój:
Świeżo wyciskane soki z pomarańczy i grejpfrutów - 200 ml
Americano - 250 ml, Espresso - 40 ml
Latte - 250 ml
Herbata - 250 ml
Kakao śniadaniowe - 250 ml

 

Zapraszamy na śniadania! Zapraszamy na śniadania!

 

poniedziałęk - piątek od 8:00 do 13:00
sobota - niedziala od 9:00 do 12:00

 

Śniadania Śniadania Śniadania Śniadania Śniadania Śniadania Śniadania Śniadania Śniadania Śniadania

 

 

Aperol Spritz 120/80/40 ml
Gancia Prosecco, Aperol, woda gazowana

Mojito 40/200 ml
Rum Bacardi, Sprite

Hugo 40/150/70 ml
sok z czarnego bzu, Gancia Prosecco, woda, lód, limonka

Mojito bezalkoholowe 330 ml
świeża limonka, Sprite

 

 

Zimne przekąski / Cold appetizer

  • Deska wiejskich kiełbas i mięs z chrzanem
    Wooden platter of farmer-style meats and cold cuts
  • Carpaccio z najlepszej wołowiny z kaparami
    Beef carpaccio with capers

Dania główne / Main courses

  • Stek z kurczaka z serem górskim z grilla
    Grilled chicken with "Oscypek" cheese (Polish highlanders recipe)
  • Golonka z pieca. Ziemniaki, kapusta bawarska, surówki z kapusty.
    Roasted knuckle of pork

W cenie zestawu woda, kawa lub herbata oraz piwo Tyskie 0,4l/osobę.

 

Informujemy Państwa, że powyżej 10-ciu osób doliczany jest serwis w wysokości 10%.

 

Podkategorie